Recuperare după operația de cezariană ( Sectio Ceaserea)

Ești pe cale să dai naștere și, ca orice femeie, ești puțin sau foarte îngrijorată de acest moment. Anxietatea este de înțeles, precum și gândul cum să eviți durerea și posibilele complicații. Unele femei cred că nașterea prin cezariană este asociată cu mai puțină durere și mai puțin disconfort, dar adevărul este că în ambele opțiuni de naștere, riscurile și durerea sunt proporționale, deși diferite.

România este a treia țară  din UE în ceea ce privește numărul de nașteri prin cezariană și în 2017 până la 36. 9 % din nașterile din țară au fost efectuate cu această metodă.

Prin urmare, am pregătit informații pentru a vă pregăti pentru acest moment, precum și pentru perioada atât de importantă de recuperare ulterioară.

Astăzi, în ciuda avansării medicinei și a trecerii modei de a da naștere prin cezariană, multe femei trebuie să aplice această metodă.

Operația prin cezariană (nașterea prin operație) este o procedură chirurgicală în care copilul este îndepărtat prin incizia pereților abdominali și ai uterului. Există un mit potrivit căruia cezariana poartă numele lui Gaius Julius Caesar, însă o serie de surse istorice resping această afirmație. Numele este considerat a fi legat de cuvântul latin „caedere”, care înseamnă tăiere.

Operația prin cezariană poate fi planificată datorită unor motive care depind de maternitate – boli precum HIV, virusul papiloma uman sau pelvisul prea îngust etc., sau cauze dependente de copil – supraponderație, circumferință a capului mare, poziție anormală a copilului, sarcină multiplă etc.

Pe lângă faptul că poate fi planificată, o operație de cezariană poate fi necesară în regim de urgență – atunci când mama nu are contracții suficient de puternice pentru a ajuta copilul să iasă sau când există o problemă cu sarcina.

Motive medicale operație de cezariană

Operația de cezariană poate fi efectuată cu anestezie generală sau epidurală. În general, vă veți trezi când operația va fi terminată – în medie durează aproximativ o oră, iar la epidurală medicii pun o barieră între câmpul operator și ochii dvs, astfel încât să nu vă stresați să vedeți intervenția în sine – veți simți atingerea, dar nu și durerea.

În timpul nașterii prin operație, va trebui să stați la spital între patru și șapte zile – în funcție de recomandările medicului dumneavoastră. Recuperarea după operația de cezariană, în majoritatea cazurilor, durează cu câteva zile mai mult decât recuperarea după o naștere naturală și, în următoarele luni, va afecta și limita eficacitatea tinerei mame în îngrijirea nou-născutului. Riscurile din această perioadă nu sunt, de asemenea, mici, ceea ce necesită o perioadă lungă de observare de către medicii specialiști. Cele mai multe maternități vă vor oferi o listă pentru a pregăti tot ce aveți nevoie pentru șederea dumneavoastră în spital. Nu uitați să includeți Theresienoil Med în această listă, va fi ajutorul dvs. de neprețuit!

Pregatirea nașterii prin operație de cezariană

Theresienoil Med este un ulei din plante care include extracte din plante și grăsimi naturale. Cu compoziția sa neprețuită, Thresienoil Med promovează vindecarea corectă și rapidă prin accelerarea epitelizării, reducerea durerii și joacă un rol în prevenirea cicatrizării anormale. În general, veți avea o recuperare mai rapidă, astfel încât să vă puteți simți împlinită și sănătoasă, capabilă să aveți grijă de noua persoană mică din familia dvs. Reducerea durerii și recuperarea fizică mai rapidă vă vor afecta starea mentală generală.

Theresienoil Med are și alte indicații – de ex. îl puteți folosi în primele zile de alăptare, când sfârcurile sunt umflate, roșii,sensibile și chiar dureroase. Acest lucru poate chiar să vă oprească de la alăptare și știm că nu există nimic mai valoros decât laptele matern, mai ales în primele zile și luni din viața unui bebeluș. Aplicați o picătură a produsului după ce vă faceți toaleta – veți simți efectul său instant.

Theresienoil Med vă ajută la recuperarea rapidă după o cezariană. În el veți găsi un ajutor și un partener credincios în multe situații!

Ajutor în recuperarea de după naștere Pentru vindecarea rapidă a rănilor

Recommended Posts

Leave a Comment